MDL Euregio

Beveiliging op topniveau doormiddel van camerabewaking.

MDL Euregio is een innoverend dentaaltechnisch bedrijf, gespecialiseerd in de productie en herstelling van tandprothesen en alle mogelijke varianten. 

Pro-ICT Solutions was de partner van MDL-Euregio in het beveiligingstraject dat was opgestart ter bewaking van hun bedrijfspand. Hoewel MDL-Euregio al beschikking had over een camerasysteem was dit verouderd en werkte dit nog via een verouderde technologie. 

Pro-ICT Solutions zorgde voor een state-of-the-art oplossing waarbij MDL-Euregio van op elke locatie, op elk moment van de dag, toegang heeft tot de camerabeelden en deze kan gebruiken voor opvolging, controle en bewakingsdoeleinden. Door gebruik te maken van de laatste technologieën is het mogelijk om gebruik te maken van slimme applicaties zoals bijvoorbeeld nummerplaatherkenning. 

Voor MDL-Euregio installeerde we nieuwe switchen, camera’s, bekabeling en opnameapparatuur, dit alles afgewerkt in de serverruimte die reeds aanwezig was. Voor dit project werkte we samen met de technische mensen van MDL-Euregio die zelf een gedeelte van de bekabeling voor hun rekening namen. Zo werden de kosten voor te upgrade tot een minimum beperkt en waren de engineers van Pro-ICT Solutions enkel nodig om de kabels af te werken in een patchpanel en de montage en configuratie van het systeem te voltooien.